Дамска гривна с естествени камъни, висулка сърце

17,99 лв. 19,99 лв.
Промо
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Красив дамски аксесоар за всяка дама и за всеки повод. 

Гривната е изработена от седем различни камъка и минерали, познати още като "чакра кристали", защото благоприятстват основните сетива на тялото. Основата е от ластична корда, регулируема и подходяща за всяка ръка. Висулката във форма на сърце, е изработена от неръждаема стомана и е в неутрален сребрист цвят.

 

Камъни и минерали: 

- Тигрово око.

Камъкът тигрово око е разновидност на халцедона или кварца, с копринен блясък, наподобяващ око на котка или тигър. Смята се, че има магични свойства, които се характеризират с намаляване на стреса, облекчаване на тревожността, увеличаване на творческата енергия и силата на волята. Тигровото око от векове е познат като защита срещу уроки и проклятия. Препоръчва се за зодия Дева, често се свързва с със зодиакалните знаци Козирог и Лъв.

 

- Червен ахат. 

Ахата има много разновидности. Червения или оранжевия ахат е познат още като"щастлив" камък, който регулира емоционалното равновесие.  Смята се, че притежава силата да хармонизира Ин и Ян и да подобрява творчеството. Подобрява функциите на кръвоносната и лимфната система. Свързва се със зодия Овен.

 

- Червен и зелен авантюрин.

Авантюринът носи късмет, независимо от оцветяването му. Символизира спокойствие, творчество и търпение.

Смята се, че червения авантюрин спомага за повече просперитет и по-малко негативизъм. За зеления авантюрин се предполага, че намалява тревожността и успокоява емоциите. Камък на зодия Рак основно, но също така и на зодиите Телец и Стрелец.

 

- Тюркоаз.

Тюркоазът е познат като камък на добрия късмет и вътрешния мир. Препоръчва се да се носи от тези, които страдат от безсъние или кошмари. Предпазва от загуба на пари, нищета и опасност, носи успех и щастие. Камък на зодия Стрелец, Риби, Скорпион и Водолей.

 

- Лазурит (или Лапис лазули).

Лапис Лазули засилва проницателността и интелекта. Дарява със спокойствие, обективност и себевъзприемане, помага при вземане на решения. Символизира искреност, истина и дружелюбие. Препоръчва се да се носи за засилване на имунната система. Асоциира се със зодия Стрелец.

 

- Аметист.

Камъкът аметист е известен като камъка на „духовността и доволството”. Има успокояващ и релаксиращ ефект върху хората и насърчава здравословните навици за сън. Смята се, че помага да контролираме негативните мисли.

Камък на зодия Риби, Дева, Водолей и Козирог.

 

Независимо от предполагаемите им магични свойства или свързаност със зодиакални знаци, естествените камъни притежават своя уникален и неподправен блясък, всеки камък е различен по своето естество и е възможно да има лека разлика от снимката и реалната гривна. Моля, имайте предвид, че цялата информация, съдържаща се в сайта nephrita.com, включително информацията, свързана с медицински и здравни състояния, продукти и процедури, е само с информативна цел!